vitorla
ernyő
sárkány
ballon
ul
motoros
  • 1
  • 2
Prev Next
2016-2017 évi vitorlázórepülő tanfolyam

2016-2017 évi vitorlázórepülő tanfolyam

07-09-2016 Hits:4820 Vitorlázórepülő hírek Zöld András - avatar Zöld András

Idén is indítunk vitorlázórepülő tanfolyamot kezdő növendékek számára. Az első előadás 2016. november 11-én pénteken lesz 18:00-tól. (Az eredetileg 4-ére tervezett előadás elmarad, mert őszi szünet lesz az iskolában!) Új helyszínünk: 1012. Budapest, Attila út 135-137. Kosztolányi Dezső Gimnázium Természetesen, aki lemarad az első előadásról, bármelyik pénteken csatlakozhat. A vitorlázó repülésről bővebb információ itt.

Amúgy ilyen jó dolog...

Olvass tovább!
1 % felajánlása

1 % felajánlása

02-03-2013 Hits:4496 Hírek Zöld András - avatar Zöld András

Az 1996. évi CXXVI. Törvény alapján Ön a személyi jövedelemadójának 1 %-ával szabadon rendelkezhet. Kérjük, támogassa a Hármashatárhegyi Sportrepülésért Alapítványt, ezzel segítve a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület munkáját, hogy a jövendő generációk ismét Hármashatár-hegyen bonthassák szárnyaikat.   Név: Hármashatárhegyi Sportrepülésért AlapítványAdószám: 18006379-1-41 harmashatarhegy.hupont.hu    

Olvass tovább!

Error: No articles to display

Mentsük meg a Hármashatárhegyi repülőteret!

Aláírásával tiltakozzon Ön is a Hármashatárhegyi repülőtér bezárása ellen!

http://www.peticiok.com/mentsuk_meg_a_harmashatarhegyi_repulteret

A meglévő sportrepülőterek kapcsán egy káros folyamat kezdett el kibontakozni. Egyre több nagy múltú egyesület kényszerülhet feloszlani, hiszen az állam egyre nagyobb vehemenciával kívánja megszerezni a sportrepülőterek értékes területeit.

A Hármashatárhegyi repülőtér Budapest és a II. kerület üde színfoltja, a természet és a technika harmóniájának példaképe. A fiatalok friss levegőn, a természeti, műszaki és fizikai alapokat játszva ismerhetik meg itt, ráadásul fegyelmet tanulnak.

Sportoktatási intézményként a Hármashatárhegyi repülőtér kiemelkedő, százéves hagyományokkal bír, a magyar sportrepülés bölcsőjének számít.

Georgii, a híres német meteorológia-professzor szerint LHHH csak a méreteit tekintve marad el a Wasserkuppe mögött. Gondoskodjunk róla, hogy ez örökre így maradjon!

A repülőtér a sportoktatáson túl Natura 2000 védelem alatt álló terület, valamint a Budai Tájvédelmi Körzet része, mely jelenlegi állapotát a Műegyetemi Sportrepülő Egyesületnek köszönheti. Az itt repülő pilóták gondozzák a területet és felügyelik állapotának fenntartását, megőrzését.

Valakinek azonban érdekében áll a közel 100 éves múlttal rendelkező Hármashatárhegyi repülőtér és a sportág ellehetetlenítése.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő még a folyamatban levő, a felelősségi köröket tisztázni szándékozó per ellenére, repülési főszezonban az MSE hátráltatása mellett döntött.

A Műegyetemi Sportrepülő Egyesület tagságának nevében szeretnénk a kialakult helyzetet megoldani, így a magyar vitorlázórepülés nem veszítene el egy újabb repteret.

A fentiek okán kérjük segítségét repülőterünk megmentésében!

Aláírásával tiltakozzon Ön is a Hármashatárhegyi repülőtér bezárása ellen!

http://www.peticiok.com/mentsuk_meg_a_harmashatarhegyi_repulteret


Ha szeretné bővebben megismerni a reptér történetét és azt, hogy mi történt eddig, nézze meg a következő cikket:
http://www.lhhh.hu/206-kinek-kell-a-harmashatarhegyi-repuloter