vitorla
ernyő
sárkány
ballon
ul
motoros

Lassan indul az új szezon!

06-10-2018 Hits:3501 Vitorlázórepülő hírek Papp Gábor - avatar Papp Gábor

Lassan kezdődik az új szezon immár a Hármas Határhegyi repülőtéren!Addig is zajlanak a tereprendezési munkálatok illetve a felkészülés a szezonra!Addig is itt egy kis kedvcsináló! :) -Tudtad, hogy régen gumiköteles indítással „lőtték” ki a lejtőről a vitorlázó gépeket?https://www.facebook.com/jbreznai/videos/a.2112823552095541/2111651055546124/?type=3 -Tudtad, hogy a vitorlázó repülőnél magasabbra már csak a rakéták repülnek? A jelenlegi magassági...

Olvass tovább!

Nyílt nap a Hármashatár-hegyi repülőtéren

Nehezen indult ez az év.

A járvány késleltette a határhegyi repülést. Klubunk a novemberi indulásunk után méltóképpen szerette volna egy nyílt nappal mindenki tudomására hozni, hogy az MSE még mindig van, pici magja töretlen dolgozik, határhegyen akar repülni...
Ma (2020.07.11) egy közös nyílt napot tartottunk a helyi, II. kerületi Önkormányzattal és a Honvédelmi Sportszövetséggel, ahol már reggeltől a szervezetek bátor dolgozói ismerkedhettek a vitorlázórepüléssel. A repülést a betörő hidegfront szakította meg, délután a megerősödő északnyugati szél viharossá vált, abba kellett hagyni a repülést.
A rendezvény ekkor sem ért véget. A hangárban babgulyás, toroskáposzta várta a vendégeket, finom üdítőitalok, sós és édes sütemények kíséretében.
Rövidesen Örsi Gergely polgármester úr is megjelent a rendezvényen…
Tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a legutolsó testületi ülésen az Önkormányzat egyhangú döntéssel elhatározta, hogy rendeleti úton a Hármashatár-hegyi repülőteret és annak műszaki örökségét, magát a vitorlázó repülést védelem alá kívánja vonni.
A bejelentés után kötetlen beszélgetés folyt a résztvevők közt, megalapozva a további együttműködést a repülés, a helyi lakosság és a szabadidős tevékenységek érdekében.