vitorla
ernyő
sárkány
ballon
ul
motoros

Hogyan lehetek pilóta?

Vitorlázó pilóta szeretnél lenni? A vitorlázó repülés először is elhatározás, szabadidő, csapatmunkára való hajlam és némi fizetőeszköz kérdése.

Elhatározás: Ha tudod, hogy mindig is erre vágytál, akkor nem érdemes tovább halogatni a döntést. Tanfolyam elkezdhető 15 éves kortól, általános iskolai végzettséggel, általános, jó egészségi állapottal. Ha úgy gondolod, hogy érdekel, de még nem vagy biztos a dolgodban, gyere ki bármelyik (nem téli) hétvégén repterünkre (jelenleg a Budaörsi reptérre) és megismerkedhetsz azzal, hogy miből is áll a vitorlázó repülés a földön és 4.000 Ft-ért (ami 4-5 perces repülés, iskolakört jelent) a levegőben.

Szabadidő: Nem árt az elején tisztába lenni vele, hogy a vitorlázó repülés szabadidő kérdése is. Mivel kis kivétellel csak hétvégén van üzemnap amikor repülünk, így az első és legfontosabb, hogy a hétvégéken legalább egy nap általában szabad legyen, így biztosíthatod magadnak a folyamatos fejlődésedet. Itt kell megjegyezni, hogy reggel 8.00-kor van sorakozó a reptér üzemnapján, késni nem illik.

Csapatmunka: Mivel a vitorlázó repülő nem képes magától a levegőbe emelkedni, visszagurulni a start helyére, így érdemes tudni, hogy míg nem repülünk, másoknak segítünk. Tologatjuk a repülőket, akasztjuk a csörlő kötelet, visszük a szárnyvéget, segítünk a start körül, hogy amikor ránk kerül a sor nekünk is csak a feladatra kelljen koncentrálni és kiszolgáljanak minket.

Anyagiak: Elméleti tanfolyamok ősszel kezdődnek. 15.000 Ft-ért tankönyvet kapsz és tavaszig minden pénteken délután előadások vannak az I. kerület, Attila út 135-137., Kosztolányi Dezső Gimnáziumban, hogy minden elméleti alapod rendelkezésre álljon a repüléshez. 
A gyakorlati kiképzés, amivel a B vizsgát, azaz az egyedül repülést megszerezheted, két részletben lehet befizetni a képzés kezdetén március-áprilisban és felénél 75-75.000 Ft-ot azaz összesen 150.000 Ft-ot.
A klubnak van egy éves tagdíja, ami 12.000 Ft.
Valamint ahhoz, hogy egyedül repülhess, szükséges a tanuló szakszolgálati engedély, melynek kiváltása az orvosi vizsgálattal együtt hozzávetőleg 22.000 Ft.

Idén is indítunk vitorlázórepülő tanfolyamot kezdő növendékek számára.

Az első előadás 2016. november 11-én pénteken lesz 18:00-tól.

(Az eredetileg 4-ére tervezett előadás elmarad, mert őszi szünet lesz az iskolában!)

Ha lemaradtál az első előadásról, bármelyik pénteken csatlakozhatsz még!

Új helyszínünk: 1012. Budapest, Attila út 135-137. Kosztolányi Dezső Gimnázium

 

Ha kérdésed lenne, keres minket bizalommal:

Breznai János
MSE, Microburst Repülő Iskola
Megbízott Képzésvezetö
06202233577

breznaij@yahoo.co.uk